-

Gözden kaçırmayın

Fethiye'de Genç Hafızın İl Birincisi Olması Sevinç YarattıFethiye'de Genç Hafızın İl Birincisi Olması Sevinç Yarattı

Fethiye'deki genç bir zekânın başarısı, bilim dünyasında ses getirdi. Ortaokul öğrencisi Ceren Öztürk, "Şiirin Sesi ve Silüeti: Kaldırımlar Şiiri Üzerine Yapay Zekâ Uygulamaları" isimli araştırma projesiyle, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 2204 B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda İzmir Bölge Sergisi'ne katılma başarısı gösterdi.

Projede yapay zeka teknolojilerini, edebiyat ile harmanlayarak, şiirlerin ses ve görsel yönlerini farklı bir bakış açısıyla analiz eden Öztürk, bu inovatif çalışmasıyla ilçesinin adını başarıyla temsil etti. Eğitim camiasındaki bu değerli başarının ardındaki danışman öğretmen ve okul yöneticileri de, öğrencilerini destekleyen tutumları ve bu başarının elde edilmesindeki katkıları nedeniyle övgüyü hak ediyor.

Ceren Öztürk'ün kararlılığı ve yenilikçi proje yaklaşımı, geleceğin bilim kadın ve adamları için ilham verici bir örnek teşkil ediyor. Eğitim alanında elde edilen bu başarının, Fethiye'nin akademik potansiyelini daha da artırması bekleniyor. Toplum olarak genç beyinlerin potansiyelini keşfetmek ve onlara destek olmak bizler için büyük önem taşıyor. Ceren Öztürk'ün bu başarılı temsilinin, diğer gençlere de araştırma ve keşfetme yolunda ilham kaynağı olması umuluyor.