-

Gözden kaçırmayın

Vali İdris AKBIYIK Başkanlığında İlimizin Ekonomik Durumu ve 2024 Çalışma Programı Ele AlındıVali İdris AKBIYIK Başkanlığında İlimizin Ekonomik Durumu ve 2024 Çalışma Programı Ele Alındı

Muğla Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı işbirliğiyle "Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin Zararları ile Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri" başlıklı bir eğitim protokolü imzalandı.

Bu protokol çerçevesinde Muğla genelinde seçilen okullarda düzenlenecek eğitim programlarıyla öğrencilere aşırı şeker ve tuz tüketiminin sağlığa zararları anlatılacak. Eğitimlerde şeker hastalığı ve yüksek tansiyon gibi sağlık sorunlarının yanı sıra bu hastalıkların önlenmesine yönelik tedbirler, doğru beslenme yöntemleri ve sağlıklı yaşam tarzları hakkında bilgiler paylaşılacak. Ayrıca, sporun kişisel sağlık üzerindeki olumlu etkileri de vurgulanacak.

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, imzalanan protokolün yararlı olmasını dileyerek, bu tür eğitimlerin toplum sağlığının korunmasında büyük önem taşıdığını belirtti. Proje, öğrencilerin sağlık bilincinin artırılmasına katkıda bulunmayı ve gelecek nesillerin daha bilinçli alışkanlıklar edinmesini hedefliyor.