-

Gözden kaçırmayın

Fethiye'de düzenlenen Mevlana Haftası etkinlikleri gençleri buluşturdu!Fethiye'de düzenlenen Mevlana Haftası etkinlikleri gençleri buluşturdu!

Mart ayı içerisinde, Muğla bölgesindeki denizlerden 8 bin metrekarelik balık ağlarının toplanmasıyla başlayan hayalet ağ temizleme çalışmaları, çevre koruma eylemleri arasında önemli bir yere sahip oldu. Çalışmaların yeni hedefi, Bafa Gölü'nün korunmasıydı. Bu amaçla, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde, bölgenin su ürünleri kooperatifinin desteğiyle,

göldeki terk edilmiş ağlar temizlenmeye başlandı.

Sürdürülebilir bir çevre için yapılan bu temizlik çalışmaları, ekosistemin korunması ve su habitatlarının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor. Toplum olarak duyarlılık ve farkındalık yaratabilmek adına "En büyük temizlik kirletmemektir" anlayışına vurgu yapılıyor. Bu slogan ile hem bireylerin hem de kurumların çevreye karşı sorumluluklarını hatırlamaları ve harekete geçmeleri hedefleniyor. Çevre temizliği ve koruma konusunda kararlı bir tutum sergileyen ekipler, bu tip etkinliklerin yaygınlaşmasını ve halkın bilinçlenmesini sağlama amacı güdüyor.

Bu tür çabalar, doğal yaşamın ve yerel ekosistemlerin korunmasında kritik bir rol oynarken, toplumun çevre konusunda eğitilmesi ve bilgi sahibi olması için de faydalı bir platform sunuyor. İlerleyen günlerde, belirlenen bölgelerde hayalet ağ temizliği çalışmalarının devam edeceği ve bu çerçevede daha fazla gönüllünün katılımının beklendiği belirtiliyor.